Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

PSYKE:n webinaari: Miksi lapsi vastustaa – PDA, uhmakas vai jotain muuta?

09.09.2022 klo 09:00 - 15:30

165€
Tampereen yliopiston Psykologian opetus- ja tutkimusklinikka PSYKE järjestää terveydenhuollossa toimiville ammattilaisille suunnatun webinaarin aiheesta ”Miksi lapsi vastustaa – PDA, uhmakas vai jotain muuta?”

Patologinen vaatimusten välttely (Pathodological demand avoidance, PDA) on autismikirjon alle liitetty käyttäytymisprofiili, jota luonnehtii voimakas vastustus ulkoisia ja joskus sisäisiäkin vaatimuksia kohtaan. Vaatimukset aiheuttavat lapsessa vahvoja tunnereaktiota ja haastavaa käyttäytymistä, mikä taas vaikuttaa voimakkaasti lapsen sosiaaliseen toimintakykyyn. Ilmiö on herättänyt viime aikoina laajasti kiinnostusta ja keskustelua autismikirjon lasten vanhempien, järjestötoimijoiden ja ammattilaisten keskuudessa. 

Webinaarissa tarkastelemme autismikirjon lapsilla esiintyvää vastustavaa käyttäytymistä PDA:n sekä muiden mahdollisten selitysmallien kautta. Webinaarissa pohditaan, millaista uutta näkökulmaa PDA tuo lapsen käyttäytymisen ymmärtämiseen ja kuntoutuksen suunnitteluun.

 

Ohjelma: https://content-webapi.tuni.fi/proxy/public/2022-06/pda-ohjelma_2022_web.pdf 

Lisätiedot seminaarista ja ilmoittautumisohjeethttps://www.tuni.fi/fi/tule-opiskelemaan/miksi-lapsi-vastustaa-pda-uhmakas-vai-jotain-muuta#expander-trigger--Nain-ilmoittaudut 

 

Kysely PDA:sta 

PSYKE:ssä on käynnissä myös kysely terveydenhuollossa toimiville ammattilaisille PDA:han liittyen. Kyselyn tarkoituksena on kartoittaa, minkä verran terveydenhuollossa toimivilla ammattilaisilla on tietoa ja millaisia käsityksiä ammattilaisilla on PDA:sta. Kyselyyn vastaamisessa menee n. 10 min. Voit vastata kyselyymme täällä: https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=r0Rp-nzM2EyRVMARMnmJEDP-gK11cA1OkBQswndIVBRUNFg4RjVLODczOVhXWUVONlpSUkYyQzRWTC4u 

Tiedot:
Päivämäärä 9.9.2022
Aika: 9.00 – 15.30
Hinta: 165 € (sis. alv 24%), opiskelijahinta perustutkinto-opiskelijoille 82,50 € (sis. alv 24%)
Järjestäjä: Psykologian opetus- ja tutkimusklinikka PSYKE, Tampereen yliopisto
Tapahtumapaikka: Zoom

Organizer

Psykologian opetus- ja tutkimusklinikka PSYKE, Tampereen yliopisto