Kansainvälinen yhteistyö

Kansainväliset yhteydet

International Neuropsychological Society (INS) on toiminut vuodesta 1967 yhdyssiteenä neuropsykologian alalla toimivien välillä. Monet Suomen neuropsykologisen yhdistyksen jäsenet ovat liittyneet myös tähän kansainväliseen järjestöön ja osallistuvat säännöllisesti sen kongresseihin (Annual meeting helmikuussa ja Mid-year meeting kesä-heinäkuussa). INS julkaisee lehteä The Journal of the International Neuropsychological Society (JINS) joka on INS jäsenille maksuton.

INS International Liaison Committee toimii erityisesti pyrkien lisäämään yhteistyötä eri maiden neuropsykologien välillä.

The Federation for European Societies of Neuropsychology (FESN) perustettiin 2008 ja Suomen neuropsykologinen yhdistys on yksi federaation 15 perustajajäsenestä. Suomen neuropsykologisen yhdistyksen puheenjohtaja toimii FESN:n johtoryhmän (council) jäsenenä. Jokainen Suomen neuropsykologisen yhdistyksen jäsen on samalla myös FESN:n jäsen ja voi mm. osallistua joka toinen vuosi pidettäviin kongresseihin jäsenhinnalla.

Pohjoismainen yhteistyö

Pohjoismaisia neuropsykologian kongresseja (Nordic Meetings in Neuropsychology) on järjestetty vuodesta 1982 alkaen. Anne-Lise Christensen Tanskasta, Ritva Laaksonen Suomesta, Hallgrim Kløve Norjasta ja Jarl Risberg Ruotsista perustivat alunperin yhteistyöryhmän the Nordic Advisory Group ja edelleenkin kunkin maan yhdistysten puheenjohtajat ja johtokunnat pitävät yhteyttä toisiinsa.